Ahol a tudomány és a spiritualitás találkozik

Tudományos tevékenységeink

A BioMedical Centrum Kft. 2012-ben alakult elsősorban azzal a céllal, hogy magas szintű szakmai támogatást nyújtson a hazai és külföldi cégek termékregisztrációs feladataiban. Az évek során kibővült a szolgáltatási paletta: szakirodalmi, klinikai összefoglalók, szakértői vélemények elkészítésével, tudományos oktatással és továbbképzésekkel, előadásokkal, orvostechnikai eszköz fejlesztéssel, műszaki dosszié készítésével, minőségbiztosítással és minőségirányítással, stb.

További információkért tekintse meg a BioMedical Centrum Tech honlapot, ide kattintva éri el: https://biomedicalcentrum.hu/

Ugyanakkor – a partnercégek kérdései okán is – a cég életében egyre fontosabb szerepet kaptak bizonyos természetgyógyászati módszerek klinikai hatásosságának tudományosan alátámasztható, vagy épp alá nem támasztható mivolta.

Ezzel is összefüggésben a témában megjelent Dr. Czöndör Katalin: ELMÉNK HATALMA A TESTÜNK FELETT című könyve.

A BioMedical Centrum kiadásában megjelent könyv célja, hogy betekintést nyújtson néhány természetgyógyászati terápia tudományos hátterébe.

Ez a könyv főleg olyan terápiás módszereket foglalt magába – néhány példa bemutatásán keresztül -, amelyek bár többnyire ismertek, köztudottak, mégis, gyakran egyfajta misztikum, hitetlenség vagy félreértés övezi őket. Ezek a kételyek sokszor a módszerhez kötött filozófiai háttérből (mint például a keleti vallás) vagy a módszer megfoghatatlanságából, működési magyarázatának hiányából erednek. Éppen ezért e mű tudományos eredményekbe való betekintéssel és bizonyos háttér-magyarázatok ismertetésével kíván hozzájárulni ahhoz, hogy az ilyen terápiák irányába is nyitottabban tudjunk fordulni. A könyv szakmai lektora Balassa Tímea.

A könyv 3 nyelven, magyarul, angolul és románul jelent meg.

Katalin másik, hiánypótló műve a Neurofeedback módszerekről szól, azok tudományos hátterét járja körül angol nyelven. A „Look into the world of neurofeedback – What does science say?” című könyv szintén a BioMedical Centrum gondozásában jelent meg, Balassa Tímea szakmai lektorálása mellett.

A Biomedical Centrum Kft. a fenti témakörben az Országos Biofeedback és Neurofeedback Független Egyesületének felkérésére előadást tartott az egyesület 2020-as őszi konferenciáján. A Biomedical Centrum Kft. képviseletében Dr. Czöndör Katalin és Balassa Tímea tartottak előadást.

További tudományos és jelenleg is fennálló együttműködés keretében, Dr. Czöndör Katalin az Országos Biofeedback és Neurofeedback Független Egyesületének felkérésére több oktató előadást is tart.

Cégünk a Meditációs Stúdió megnyitásával az elméleti tevékenységből kicsit a gyakorlati alkalmazás mezejére lépett, nem titkoltan személyes indíttatással és igen nagy motivációval is a háttérben. Cégvezetésünk ehhez az elérhető legjobb szakembereket gyűjtötte egy csokorba, hogy a lehető legprofibb, és kiemelten magas minőségű szolgáltatást nyújthassa.

Mottónk, amely tömören kifejezi a gyakorlati alkalmazás célját és lényegét: