Ahol a tudomány és a spiritualitás találkozik

Jóga

Jógafoglalkozásaink

  • Napindító női jóga
  • Női jóga tanfolyam
  • Stresszoldó és regeneráló jóga
  • Hatha jóga kezdő és középhaladó
  • Office jóga
  • Baba / mama jóga
  • Senior jóga

Kellemes hangulatú stúdiónkban várjuk mindazokat, akik keresik a jógában, ebben az ötezer éves eljárásban a lehetőséget, hogy pihenjenek, feltöltődjenek, megtalálják azt a belső egyensúlyt, amely nélkülözhetetlen, hogy a mindennapokban igazán helyt lehessen állni.

A jóga nem más, mint testünk egyesülése az elménkkel, és egyben a lényünk egyesülése a mindenséggel, mind fizikai, mind mentális, mind szellemi síkon. A jóga leginkább egy életfilozófia, egyfajta létmód, cselekvés és viselkedés önmagunkkal és a körülöttünk levőkkel, ezek alapján pedig önmagunk megismerésének útja is.

A jóga minden korosztály igényeihez és a fizikai szükségletekhez adaptálható.

A Biomedical Centrum Sense stúdiójában igazán kiscsoportos létszámban van lehetősége jógázni, ami magában foglalja azt, hogy oktatóink páratlan figyelemmel segítsenek az adott gyakorlatok kivitelezésében, ezáltal a lehető legtökéletesebben tudjon Ön gyakorolni.

A stúdiónkban gyakorolható jógatípusaink:

Női jóga: fókuszt helyezünk a női területekre. Megtanítjuk érzékelni és összhangba kerülni a testével. Hajlamosak vagyunk a női területeken elraktározni a stresszt, ami blokkokat hoz létre, ezeket oldjuk. Erősítünk és nyújtunk, ezáltal támogatjuk az egészségét. Ezen jógatípus gyakorlása, amely a nők életének minden szakaszához igazodik, segíthet a jó fizikai, mentális, érzelmi és lelki egyensúly elérésében, és ezek a jógapozíció-adaptációk hozzájárulhatnak a minőségi életvitelhez és egy általánosabb jólléthez is.

Hatha jóga: a testtartások, azaz ászanák gyakorlását jelenti, tematikus óráink az ájurvéda tükrében napszaknak és évszaknak megfelelően lettek kialakítva.

Office jóga: kifejezetten az irodai munkától meggyötört testnek (és léleknek) való jógatípus. Minden ülő foglalkozású vendégünknek ajánlható. Célunk, hogy a sok ülés hatására fellépő panaszokon enyhítsünk, javítsuk a testtartást, segítsünk elsajátítani olyan gyakorlatokat, amelyekkel a napi munkát is megkönnyítjük.

Senior jóga: elsősorban az idősebb generációk számára ajánlható. Ez a jógatípus különösen tekintettel van az ízületekre, ellenállóbbá teszi a szervezetet a kor előrehaladtával megjelenő panaszokkal szemben. Segít az öregedési folyamatok lassításában, hogy rugalmasabbak és lazábbak legyünk.

Baba/mama jóga:  ez a jógatípus, segít a szülés utáni regenerációban. Előmozdítja a babák fejlődését, mozgásérzékelését. A jógás babák sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek. A baba és mama közötti kapcsolat még bensőségesebbé válik.