Ahol a tudomány és a spiritualitás találkozik

Hangtál: Gyógyító hangok a háborgó időkben

Amikor nem igazán tudjuk, hogy mit is hoz a holnap, hogyan tovább, naponta változnak a külső dolgok, az mindenkiben szorongást szül. Mit tehet meg Ön annak érdekében, hogy elkerülje a stresszt, a szorongást és nyugodtan élhesse az életét?

Próbáljon higgadt maradni, hogy legalább a következő lépést tisztábban lássa. Ebben segíthet a hangtál nyújtotta relaxáció.>>>

Mi az a hangtál és hogyan működik?

A hangtálas meditáció során, a hangtál, azaz egy külső eszköz segítségével, fizikai hangok és rezgések által juthatunk el a mély relaxáció állapotába. Ráadásul, ez az állapot hosszú gyakorlás nélkül, akár már az első alkalommal elérhető.

Mikor van szükség a hangtál által nyújtott mély ellazulásra? Például akkor, amikor azt látja, hogy az útja már nem olyan egyértelmű és tiszta, ha a saját életére már nincs olyan ráhatása, mint szeretné.

Ilyenkor a helyes irány valójában a befelé tekintés. Meg kell találni a stabil pontokat önmagában, hogy a belső biztonsággal és békével való kapcsolódásnak köszönhetően felfedezze magában az erőt, és biztos léptekkel haladjon tovább, függetlenül a külvilág bizonytalanságaitól. A hangtál épp ebben segít.

A kívánt állapot az elérése nem is annyira könnyű. Akik már egy ideje meditálnak, azok pontosan tudják, hogy hol keressék a megoldásokat. Sok esetben azonban csak hosszú hónapok, sőt, akár évek tudatos gyakorlásával lehet eljutni erre a szintre.

A gyorsabb eredmény érdekében tudjuk segítségül hívni a tibeti hangtálakat. A hangtálak gazdag fémötvözetből készülnek, melynek köszönhetően sajátos felhangokat tudunk létrehozni. A hangok segítségével viszonylag hamar és spontán is elérhető egy kívánt, relaxációs állapot.

Mi történik ilyenkor az agyban?

hangtál Agykutatók vizsgálták és bebizonyították, hogy mind a meditáció, mind a csoportos hangtálfürdők, illetve egyéni hangtálas alkalmak folyamán megváltoznak az agyhullámok. Ennek során elérhető egy olyan állapot, amikor kicsit kikerülhetünk a hétköznapok forgatagából.

A relaxációs állapot elérése előtt az agyhullámokban egy ún. alfa orsózási folyamat indul el. A köznyelvben is használt kifejezés, hogy amikor meg szeretnénk nyugodni, azt mondjuk, hogy: most lemegyek alfába.

Szóval amikor éber állapotban beszélgetünk valakivel, dolgozunk, vagy éppen vezetünk, akkor az agy ún. béta hullámokat generál, ez az aktív figyelés állapota. 
Amikor meditálunk, akkor valóságosan is más tudatállapotba kerülünk, aminek tudományosan is mérhető következménye az agyhullámok megváltozása.

Miben és hogyan segítenek a hangtál okozta hangok és a rezgések?

A hangok és a rezgések ellazítják és megnyugtatják  az elmét, miközben a test észrevételnül átveszi a tálak rezgéseit. Ennek oka, hogy az emberi test 60-70%-a víz, ami éppúgy reagál a tál rezgéseire, ahogyan az edényben lévő víznél is láthatóak a rezgések keltette hullámok.

A hangtálfürdő során megtapasztalhatók a felgyülemlett tudatos és tudatalatti érzések, félelmek, kérdések stb. Ezek részben tudatos, részben tudatalatti feldolgozása kezdődik el a foglalkozáson. Felerősödnek az intuíciók, melynek segítségével Ön közelebb kerülhet önmagához, válaszokat kaphat, vagy összefüggésekre jöhet rá a saját életével, élethelyzeteivel kapcsolatban, mert kicsit távolabbról, szinte megfigyelőként tud magára nézni.

Miért annyira kedveltek manapság a hangtálas foglalkozások?

hangtál Mert otthon nem lehet egy-egy tál megvásárlásával ugyanazt létrehozni, mint amit hangtálakhoz értő, gyakorlott meditáció oktató tud elérni a csoportjával. Ugyanakkor, jó belépő ahhoz a tapasztaláshoz, hogy majd milyen állapotba kellene eljutni a későbbiek során az önálló meditáció gyakorlásával.

A hangtálakkal történő egyéni meditáció megadja a lehetőséget, hogy amikor a megélt helyzettel újra találkozik a hétköznapokban, már másképp lássa, és így másképp tudjon cselekedni, ha szükséges.

A rendszeresen hangtálfürdőzést választók jóval tudatosabban élik meg a kívülről érkező bizonytalan hatásokat, és sokkal magabiztosabban tudnak döntéseket hozni a hétköznapok folyamán. Szeretne közéjük tartozni?

Jelentkezzen a hangtálas meditációra itt.>>>

Kövessen minket

További híreink

Blogbejegyzések

oszd meg ha tetszett

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email