Ahol a tudomány és a spiritualitás találkozik

Behany András

Behany András
masszőr,
meditációoktató

2019 őszétől kezdtem el masszázzsal foglalkozni, nem sokkal később gyógymasszőri képesítést szereztem.  Egészen gyerekkorom óta fontos szerepet játszik az aktív zenélés és az emberekkel való személyes kapcsolat. Balassa Timivel – a studió és a cég vezetőjével – az aktív zenélés jelentette a közös múltat.  Korábban közel 10 évig általános iskolai ének-tanárként és karnagyként tevékenykedtem. Munkáim során mindig igyekszem a teljesség elvét követni; az embereket, a kultúrát és a társadalmunkat a maguk komplexitásában igyekszem látni és megismerni. Régi és új hivatásom során is abban lelem örömöm, ha másoknak segíthetek a „hogyan”-ok felfedezésében. Hiszem, hogy egyedül nem megy, és bizonyos életszakaszokban egymás útitársává válunk akár tanár- diák, vagy masszőr- páciens kapcsolatról legyen szó.

Nagyon fontos számomra  az őszinte beszélgetés és az egyértelmű határok és célok kijelölése, mert így tudunk egy bizonyos,  jól megtervezett utat igazán bejárni.

És hogyan kapcsolódom újra Timihez és a vállalkozásához most már?

Nincsenek véletlenek, a masszázson túl tibeti hangtálakkal is foglalkozom (nem tudtam elszakadni a hangok világától teljesen).  A hangtálak már mindennapjaim részét képezik: rezgésük környezetemet és engem is hozzásegít a kiegyensúlyozottabb hétköznapokhoz.
Amit a Biomedical Centrum csapata részben tudományos oldalról közelít meg – például az agyhullámok változásait tekintve – azokat a mindennapi gyakorlatban az ügyfeleimmel való közös munka során életközelből tapasztalhatom meg a tradicionális gyógymódok alkalmazásával.

Masszőrként a test izmai, szövetei, csontjai számomra, mint megannyi jelzőlámpa  történetet mesélnek. Mesélnek az emberről, akinek az odafigyelésemmel a megnyugvást, ellazulást, békét hozhatom meg testileg, lelkileg és szellemileg egyaránt. A személyes, érdemi kapcsolódás ebben a munkában igazán fontos, és mindig nagy megtiszteltetés, ha valaki visszatérő vendégként újra és újra bizalmat szavaz nekem.