Ahol a tudomány és a spiritualitás találkozik

A kiscsoportos baba-mama jóga előnyei

A kiscsoportos baba-mama jóga foglalkozásunk kifejezetten egyéni igényekre szabott. Az anya- és babaközpontú foglalkozásaink során a közös mozgás támogatja az anya-baba kapcsolat megerősödését, elmélyítés >>>

Hogyan épül fel és milyen előnyökkel jár a baba-mama jóga?

A baba-mama jóga órák kitűnő lehetőséget biztosítanak arra, hogy Ön mint kismama a babájával együtt egy kiscsoportos, pozitív hangulatú közösségben olyan gyakorlatokat végezzen, amelyek során a kapcsolatuk elmélyül.

Az édesanyjukkal rendszeresen jógázó babák kiegyensúlyozottak és nyugodtak.

A jóga órákon a hangsúly elsősorban az édesanyákon van, de közben a mozgékonyabb babák ösztönösen elkezdik utánozni anyukájuk mozdulatait.

Az oktatóink tehát csak finomhangolást végeznek, a baba mozdulatait követve, hogy az idegrendszeri és mozgásfejlődésének helyes alakulását támogassák.

A foglalkozások során folyamatosan váltogatjuk az anyára, a babára és a közös gyakorlatokra irányuló elemeket.

A mozgásminták helyes elsajátításával játékos, vidám formában fejlesztjük a baba

  • reflexeit és egyensúlyérzékét,
  • mozgás- és térérzékelését,
  • testi és értelmi képességeit.

Mire számíthat a jóga órákon?

baba-mama jógaRövid ráhangolódást követően indul az óra. A kismamákra célzott jóga mozdulatokkal a teljes testet átmozgatva készülünk fel a foglalkozásra, melynek során:

  • támogatjuk a gát izomzatának szülés utáni regenerálódását,
  • frissítjük az izomzatot.

A baba-mama jóga foglalkozás során a tartásjavító és a gerinc izomzatát erősítő jóga pózokat célzottan kiválasztva alkalmazzuk.

Az órák nem szigorúan kötöttek. Alkalmazkodunk az Ön állapotához, illetve a baba hangulatához, és ezek figyelembevételével vezeti végig oktatónk a foglalkozásokat.

Biztos kikapcsolódás ez Nekem?

baba-mama jógaAz órába játékos gyakorlatokat is beépítünk, hogy folyamatosan fenntartsuk a babák érdeklődését, ezáltal pedig az Ön és a babája kapcsolódását is segítsük. Mindezt természetesen úgy, hogy ez ne egy erőltetett, irányított, hanem sokkal inkább egy jóleső, örömteli figyelemmel történő kapcsolódás legyen, amihez oktatóink maximális támogatást nyújtanak.

A foglalkozás része a légzőgyakorlat és a gátizomtorna is, majd lezárásképpen a relaxáció.

Mire van szükség az órákon?

baba-mama jógaÉrdemes egy babatakarót hozni, amire rá tudja fektetni a kisbabát, továbbá egy-két ismerős játékot, ami segíti a feloldódást az új környezetben.

A kisbabáját bármikor megetetheti, megszoptathatja és tisztába teheti, a kiscsoportból félrevonulva, nyugalomban.

Nálunk mindent éppúgy csinálhat, mintha csak otthon lenne. Ha a babája olyan nyugodt, hogy a jóga közben elbóbiskol vagy elalszik, nem ébresztjük fel, nem zavarjuk a ritmusát.

Milyen korú babákat várunk?

Két éves korig várjuk a babákat anyukáikkal a foglalkozásainkra, két korcsoport szerint:

  • 6 hetes kortól 6 hónapos korig (amíg nem mászik a baba)
  • 6 hónapos kortól 2 éves korig.

A szigorúan kiscsoportos baba-mama jóga foglalkozásaink lehetővé teszik, hogy a különböző életkorú babákra is megfelelő mértékben és minőségben tudjunk figyelni, illetve a koruknak megfelelő gyakorlatokkal tudjuk segíteni a fejlődésüket.

A járványügyi helyzet miatt a kiscsoportos foglalkozások biztosítják, hogy minél kevesebb kockázattal tudjunk nyugodt szívvel részt venni a foglalkozásokon.

Szeretné megtapasztalni a jóga pozitív hatásait, miközben mélyebb kapcsolatot alakít ki babájával? Jelentkezzen be, és jöjjön el a BioMedical Centrum Sense baba-mama jóga óráira!

 

JELENTKEZEM

Kövessen minket

További híreink

Blogbejegyzések

oszd meg ha tetszett

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email